Actualiteitenspel

IMG_8007

Het hele schooljaar lang volgden we het nieuws van over de hele wereld. Daarbij gingen we in groep de strijd aan met elkaar om de wereld te veroveren. Het groepje van Ina, Ryan, Emma, Kiran en Sieglinde slaagden er in om de meeste landen te veroveren en werden dan ook gekroond tot de winnaars van 2023-2024. Proficiat!

  24 Hits

Sportdag

IMG_9359

Op dinsdag 4 juni organiseerde meester Stijn een super toffe en sportieve sportdag voor alle kinderen van de lagere school.

's Morgens kregen de leerlingen van het zesde leerjaar initiatielessen van sportclubs en in de namiddag fietsten ze naar Zandvoorde om er vlaggenroof te spelen. Kortom een fantastische dag!

  65 Hits

India

india-mar_5161-2-klein-cpr

De leerlingen van de derde graad gingen in de maand mei klasdoorbrekend aan de slag met het project 'India'. Na een intensieve voorbereiding in de klas brachten ze op dinsdag 28 mei een bezoek aan het inleefatelier in Roeselare. Daar beleefden ze het dagelijks leven van India in een levensecht decor en werden zo gemotiveerd om met een positieve open houding naar anderen te kijken en open te staan voor diversiteit in de wereld. Die dag zagen ze de link tussen hun eigen verhaal en dat van de inwoners uit India.

  72 Hits

Buitenlesdag

IMG_8542

Op donderdag 25 april gingen we met alle leerlingen van de lagere school naar buiten om te genieten van het buiten zijn en buiten les te krijgen. Verschillende activiteiten en lessen werden vandaag buiten georganiseerd. Zo werd spelling ingeoefend, werden er partnerdictees afgenomen, werd er over de natuur gefilosofeerd, gingen we op zoek naar dieren en planten in de natuur, kregen we een wiskundeles, maakten we natuurmandala's, lazen we op verschillende leuke plekjes,...

  194 Hits

STEM-wedstrijd VTI

IMG_8368

Op woensdagnamiddag 17 april was het eindelijk zover! Met onze vijf katapulten zakten we af naar het VTI in Oostende voor de STEM-wedstrijd. We slaagden er in een tweede én eerste plaats te bemachtigen. Een hele dikke proficiat aan alle leerlingen voor hun inzet, deelname en enthousiasme! 

  184 Hits

Oud-leerlingen op bezoek

IMG_7938

Vandaag was het gezellig druk in het zesde leerjaar. Er kwamen enkele oud-leerlingen uit het eerste en tweede middelbaar op bezoek. Deze ervaringsdeskundigen deelden met ons heel wat uitleg, materialen, foto's en ervaringen.

  253 Hits

De Studio

IMG_7804

Gisteren bezochten we een laatste middelbare school: De Studio.

  257 Hits

Schoolfeest 'Love is in the air'

4L7A4635

Ons schoolfeest was een topeditie! Toffe dansjes, lekker eten en amusante sfeer.  De liefde was overal te vinden. 

  515 Hits

Schoolfeest

Schoolfeest-1

Schoolfeest - 17 maart 2024 

  264 Hits

STEAM-week

STEAM

Stad Oudenburg organiseerde in samenwerking met alle Oudenburgse scholen en de provincie West-Vlaanderen een STEAM-week van maandag 5 februari tot vrijdag 9 februari 2024. STEAM staat voor Science, Technology, Engineering, Arts en Math. Tijdens deze week werden de leerlingen via allerhande workshops ondergedompeld in de wereld van STEAM. 

  350 Hits

Een eigen theatervoorstelling

toneel-14919

In de muzische les kregen de zesdeklassers de opdracht om een prentenboek om te vormen tot een theatervoorstelling. Tijdens de eerste stap moesten de leerlingen hun prentenboek omvormen tot een script. Ze moesten daarbij rekening houden met verschillende zaken:

  1. Is er een duidelijk conflict/probleem of een duidelijke verhaallijn?
  2. Is er een samenhangend geheel?
  3. Zal het publiek kunnen meeleven met het hoofdpersonage/de hoofdpersonages?
  4. Is het duidelijk waarom iets gebeurt of waarom iemand iets doet?

Vervolgens moesten ze de taken verdelen:

  1. Wie zijn de acteurs?
  2. Wie is de regisseur en producent?
  3. Wie is de decormaker?
  4. Wie is de kostuummaker?
  5. Wie is de technici?

Elke leerling moest één of meerdere taken op zich nemen en deze uitvoeren. 

Na heel wat oefenen, was het deze week dan eindelijk zover :)
De theatervoorstellingen gingen in première: er kwamen enkele klassen onze voorstelling bewonderen.
  301 Hits

Filmfestival Oostende

IMG_6467

Vandaag straalden de vijfde- en zesdeklassers op de rode loper! Ze genoten van de pakkende film 'Zeevonk'. Een film over het leven van Lena dat op zijn kop wordt gezet wanneer haar vader samen met twee andere vissers sterft op zee. 

  358 Hits

Sigo Gistel

IMG_6383

Vandaag bezochten we een derde middelbare school: Sigo Gistel.
Beetje bij beetje maken we ons klaar voor de grote overstap naar het secundair onderwijs.

  372 Hits

VTI Oostende

IMG_6297

Op woensdag 24 januari bezochten we een tweede middelbare school: het VTI in Oostende, de school voor techniek, technologie en engineering. 

  336 Hits

Sociale kruidenier Thope

IMG_6140

Naar aanleiding van ons godsdienstthema 'Verantwoordelijkheid en engagement' brachten we een bezoek aan de sociale kruidenier Thope.

  323 Hits

Happy 2024!

IMG_5966

De beste wensen voor 2024! 

  361 Hits

Ter Groene Poorte

IMG_6005

Ter voorbereiding van de overstap naar het secundair onderwijs bezochten we op woensdag 10 januari een eerste middelbare school: Ter Groene Poorte, het kloppend hart op gebied van opleidingen binnen de voeding.

  391 Hits

Gangfuif voor kerstvakantie

IMG_5584

De laatste donderdag voor de kerstvakantie mochten de leerlingen uit de tweede en derde graad die jarig waren in november en december hun klasgenoten trakteren. De kinderen konden die namiddag tijdens het smullen enkele leuke gezelschapsspelletjes spelen of genieten van een kersttoneel gemaakt door de zesdeklassers.

  457 Hits

Planeet Party

017acd92-1c41-478f-9303-42bc528e8648

We zijn geslaagd in Expeditie Geluk!

Onze rugzak is gevuld met energizers, helpende gedachten, luistertips en een positieve kijk. Zo kunnen we in de toekomst moeilijke situaties beter aan.

Onze inzet werd vandaag beloond met een leuk klasfeest met de enige echte DJ Olly Wannabe op planeet Pa-R-ty! 

  461 Hits

American Games

IMG_5195

Op donderdagmiddag 23 november namen we met de derde graad deel aan de American Games in sporthal 'Ter Beke'. 'American Games' is een bewegingslandschap waar kinderen kunnen proeven van basisvaardigheden uit baseball, American football, frisbee, kin-ball,... 

  416 Hits