Gangfuif!

IMG-20230331-WA0009

Het 3de, 4de, 5de en 6de leerjaar vierden de gangfuif. De jarigen van de afgelopen periode mochten trakteren. Er werd gesmuld tijdens enkele leuke activiteiten: een paashaas knutselen, programmeren, een ei uit papier maken. 

  101 Hits

Fietsvaardigheden + fietscontrole

fietsvaardigheden

We oefenden heel wat fietsvaardigheden: slalommen, kort bochtenwerk, correct links en rechts afslaan, een noodstop maken en een hindernis op een correcte manier voorbijsteken.

Ondertussen deden we ook een fietscontrole bij elkaar om alle verplichte fietsonderdelen te checken.

  113 Hits

Gangfuif!

20230216_142857

Het 3de, 4de, 5de en 6de leerjaar vierden de gangfuif. De jarigen van de afgelopen periode mochten trakteren. Er werd gesmuld tijdens enkele leuke activiteiten: maskers en hoeden knutselen, grime of fuiven op carnavalsmuziek. En of het een leuke namiddag was! 

  141 Hits

Dikke truiendag

IMG-20230209-WA0035

In het teken van Dikke truiendag of #iktrekhetmeaan maakten we met zijn allen een wandeling. Zo sprokkelden we onze laatste kilometers voor ons project 'Naar de Noordpool wandelen', die we in het begin van het schooljaar opstartten.
Halverwege onze tocht stopten we om een ludieke actie te doen met de meegebrachte truien.

  209 Hits

EHBO + noodgeval

EHBO

We leerden correct te reageren bij een noodgeval. Wat de 4 stappen zijn om hulp in te schakelen. En leerden elkaar ook in de stabiele zijligging leggen.

  190 Hits

Stem in het vijfde leerjaar

lego-spike-robot

Gisteren gingen we aan de slag met Lego Spike Robot.  We ontwierpen een robot, programmeerden die en keken welke robot het snelst 60 cm kon afleggen. 

  363 Hits

Uitstap Brugge

Voorblad-foto

We bezochten het historium waar we het middeleeuwse Brugge ontdekten. Aan de hand van een aantal themakamers met projecties, geuren, materialen van toen en een prachtig verhaal leerden we over het leven van toen.

Daarna maakten we een stadswandeling langs vele historische plaatsen en gebouwen: het stadhuis met de mooie gotische zaal, de Heilige Bloedkapel, de Vismarkt, Onze-Lieve-Vrouwekerk, het Belfort, het Simon Stevinplein, het Begijnhof en het romantische Minnewaterpark.
En als laatste leerden we over de legende van de Brugse zwanen.

  353 Hits