Peter- en meterschap juni

20240613_104630

Deze week stond  opnieuw een peter- en meterschap op de planning.  De leerlingen keken er alvast naar uit om een allerlaatste keer samen met hun kindje een leuke activiteit te doen.  Ze zochten naar kriebeldiertjes, maakten met stoepkrijt ijstekeningen, speelden in de zandbak, speelden bordspelletjes, maakten hun eigen fruitsla, ... Afsluiten deden we met een ijsje.  Wat een geslaagde dag! Volgend jaar zullen de alleroudsten en allerkleinsten opnieuw maandelijks een peter- en meterschap doen!

  39 Hits

Kinderfeest

omslagfoto-kinderfeest

De kinderen en leerkrachten genoten van een FANTASTISCH kinderfeest!

Neem een kijkje in ons fotoalbum en geniet maar even mee!

  139 Hits

Dag van de Aarde

dag van de aarde

Vandaag kregen de peuters en eerste kleuters 12 extra juffen en meesters in de klas: onze lieve schatten van het vierde leerjaar!

Een hele namiddag mochten ze samen werken en spelen in de hoekjes met opdrachten rond de sterren, de maan en de zon. 

Wat hebben ze allemaal genoten van deze leuke en leerrijke namiddag!

  252 Hits

Peter- en meterschap : Wij bewegen en leren!

WhatsApp-Image-2023-10-15-at-17.03.44-4

 Donderdagochtend stond er een tweede samenkomst tussen de allerkleinsten en de allergrootsten op de planning. Deze keer stond bewegen centraal.  Samen met hun peter of meter voerden de allerkleinsten bewegingsactiviteiten uit.  Het was alweer een geslaagde activiteit! Op naar november!

  665 Hits

Oogstfeest in de Ettelgemse kleuterschool

oogstfees_20230929-182554_1

Oogstfeest??  Wat is dat?  Aaah, wij hebben dat nochtans goed gevierd vandaag!  

Met een blotevoetenpad, een sprong over het vuur én een geblinddoekt gevecht tegen de draak toonden we dat we allemaal dapper zijn!

En met de groenten en het fruit dat er nu te vinden is maakten we een heerlijk feestmaal: de jongste kleuters maakten appelgebak en appelmoes, de oudste kleuters maakten wortel-pompoensoep.   De natuur écht voelen en proeven... wat een lekkere en leuke beleving!


  601 Hits