Project 'Vogels' met een mix van 'The masked singer'

vogelkijkwand

Enkele kleuters wilden rond 'vogels' werken, maar ook 'The masked singer' stond al een tijdje op het lijstje van 'favoriete thema's'.  Hoe kan je deze twee combineren? Als we nu eens voor 'masked birds' zorgen?  Zo kunnen we toch een link leggen tussen deze 2 thema's. 

Enerzijds veel bijleren over het leven van de vogels, anderzijds onze podium skills oefenen. En hoe leuk was dit!

We zijn gestart met het maken van een overzicht van wat we nog niet weten over vogels - hier moeten we een antwoord op vinden op het einde van het project:

* Hebben vogels tanden?  Wat eten ze?

* Hoe komt het dat, wanneer je een eitje klaarmaakt in de pan, er geen kuiken uit komt?

* Waarom is de kaka van vogels wit?

* Waarom krijgen vogels geen elektrische schok als ze op een elektriciteitskabel zitten?

* Waarom vliegen vogels in een V-vorm?

* Waarom fluiten vogels?

Wij weten - na 2 weken - op al deze vragen een antwoord!  Samen opzoeken in boeken, op het internet, filmpjes kijken,... boeiend hoe vogels leven en hoeveel we daarvan kunnen leren: waarom doen ze dat?  Wat leren ze ons?

The masked singer in klas:

Enkele 'zangers' gaan zich achter de spiegels verkleden terwijl de 3-koppige jury vol spanning de optredens afwacht.  Tijdens het zingen 'schrijft' de jury de namen op van de personen waarvan ze denken dat die in de verkleedpakken zitten - de tweede kleuters doen alsof ze schrijven.  Na het optreden toont de jury de namen op het schrijfbordje en volgt de eigenlijke onthulling.

The masked singer... of is het de masked teacher?

Twee leerkrachten hebben zich ook verkleed, met de attributen die de kinderen elke dag zelf gebruiken om de masked singer na te bootsen... via eliminatie konden we met zekerheid zeggen dat Paard juf Katrien of juf Janne was, en Duifje meester Arjen of juf Annelies.  Zalig was dat... dank aan juf Annelies en juf Katrien voor hun medewerking!  De kinderen vonden het super.

Tijdens hoekenwerking:

* Een vogelkijkwand om vogels te spotten en bijhorende QR-codes te scannen om meer te leren over die vogel en het geluid dat die vogel voortbrengt.

* Een vrij knutselwerkje over 'de pauw' na waarneming.

* In de bouwhoek maken we vogelkastjes en vogelvoederplanken, maar dan in het groot ;-)

* Een bezoekje aan de Grote Zaagbek om een échte vogelkijkwand te zien én uit te testen.

* De beebot werd van vogel naar vogel gestuurd, mits het ingeven van de juiste instructies door de kleuters.

* De Vvvvvvv van VOGEL: vinden jullie ook woordjes die beginnen met die letter?


Op naar een ander klasproject... maar dit is zeker eentje om nog eens te doen!    177 Hits

Sportnamiddag in Oudenburg

338408267_2471829156303308_8660027664026104473_n

De leerlingen van het 1ste en 2de leerjaar konden deze namiddag deelnemen aan een bewegingsjungle in de sporthal van Oudenburg.  Ook de leerlingen van het 4de, 5de en 6de leerjaar waren sportief. Zij namen deel aan een voetbaltornooi.  Het was een sportieve middag voor Ettelgem! 

  21 Hits

Boekenspel in de bib

20230310_141930

Naar aanleiding van de Jeugdboekenmaand mochten wij in de bibliotheek van Oudenburg een boekenspel gaan spelen. Er werd heel wat gelezen!  

  37 Hits

Sint in Oudenburg

Sint en Piet misten het warme Spanje. De kinderen dachten na hoe ze hen een warm welkom kunnen geven. Er werd gezongen en gedanst. Enkele klassen maakten ook iets lekkers om te eten of te drinken. 

  268 Hits

Website 'under construction'

cons

We zijn momenteel druk bezig om de website in een nieuw jasje te stoppen. Dat zal wat hinder veroorzaken. Onze excuses voor de ongemakken.

  499 Hits
slot deposit pulsa mudah menang jos55